Rond yoga kan een zweem van zweverigheid en spiritualiteit hangen. Zonde, want dit hoeft beslist niet zo te zijn! Vita-Lin laat je kennis maken met down-to-earth yoga lessen waarin de nadruk vooral ligt op het fysieke aspect van yoga; rekken en strekken.

Juist omdat zoveel mensen baat kunnen hebben bij yoga, wordt bij Vita-Lin voor deze benadering gekozen. Denk alleen maar eens aan het aantal mensen wat kampt met rugklachten, spanning in nek en schouders, vermoeidheid, fibromyalgie.

Onze dagen zijn gevuld met langdurig zitten en/of staan, vaak in een houding die niet het beste is voor je lijf. En dat levert klachten op. Yoga kan je daarbij helpen. Niet alleen bij de klachten, maar ook het bewust worden en verbeteren van je houding. Het is dan ook niet voor niets dat ook fysiotherapeuten yoga aanraden!

Elke les is makkelijk toegankelijk, ook op fysiek gebied. Je hoeft dus niet lenig te zijn, niet in een split te kunnen en niet je grote teen van je linkervoet achter je rechteroor te kunnen leggen.

Binnen Vita-Lin kun je kiezen uit  verschillende vormen van Yoga. Deze lessen worden niet alleen bezocht door vrouwen, ook mannen nemen deel.

DYNAMIC FLOW YOGA 
De meest dynamische en krachtige vorm die je kunt beschouwen als een work-out. Dit zijn iets intensievere lessen waarbij houdingen gecombineerd en gemixt worden waardoor je steeds andere spieren aanspreekt en je je daardoor voortdurend kunt blijven ontwikkelen. Je bouwt spierkracht op en werkt aan je conditie én houding.  Het resultaat: een fitter, strakker en leniger lichaam!

YIN YOGA
De meest rustige vorm van yoga. Veel van de houdingen voer je liggend of zittend uit, zonder kracht te gebruiken. Dit houdt echter niet dat het geen intensieve les kan zijn. De houdingen hou je langere tijd aan (1 tot 5 minuten) waardoor je de dieperliggende spierweefsels ontspant en bindweefsels rekt. Daarnaast maak je het bekkengebied los. Het is de tegenhanger van Power Yoga en laten we eerlijk zijn, ons dagelijks leven met alle snelle prikkels. Het resultaat? Een leniger en soepeler lichaam. Dit is dan ook de reden dat deze vorm van yoga wordt aangeraden door fysiotherapeuten en dit kan dan ook een waardevolle toevoeging zijn op fysiotherapeutische behandelingen.

Omdat je geen kracht gebruikt is deze vorm van yoga ook uitermate geschikt voor mensen die kampen met vermoeidheid, stress, fybromyalgie, (sport-)blessures etc. Daarnaast is Yin Yoga een waardevolle aanvulling op sportgebied en zul je merken dat je prestaties (voetballen, hardlopen, krachttraining, fitness, groepslessen) verbeteren omdat de spierspanning vermindert.

Hier vind je alle info die je nodig hebt over je proefles en de benodigdheden voor yoga . Aanmelden doe je makkelijk via de agenda!