Ik ben geen fan van uitgebreide biografie├źn op een website. Wel kan ik me voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar degene die de lessen geeft bij Vita-Lin.

De kans is groot dat je al eens een les bij mij gevolgd hebt in de sportschool. Dit kan LadyFit, Insanity, Bootcamp, spinning of Yoga zijn geweest. Met name voor de yoga was de ruimte in de sportschool ongeschikt.

Als je mij nog niet kent: Linda, 40 jaar, diverse opleidingen gevolgd waaronder Vitaal Consulent via Schott & Co, Bootcamp Instructeur via Start2Move en Level I en II van zowel Power Yoga als Yin Yoga bij de AALO (200 uurs RYT, erkend door Yoga Alliance). In 2013 heb ik mede de sportschool in Hurdegaryp opgezet. In 2017 was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Vita-Lin!

De reden daarvan vind je ook op de pagina waarin ik de verschillende yoga vormen uitleg. Veel mensen kunnen baat hebben bij rekken en strekken. Maar rondom yoga hangt een zweverige sfeer waardoor mensen al snel denken dat het niets voor hen is. Ik kan je verzekeren dat ik diezelfde vooroordelen had. Voor Power Yoga was ik huiverig, dan moest je in superingewikkelde houdingen gaan staan en zitten die ik nooit van mijn leven zou kunnen. Rustigere vormen van yoga associeerde ik met wierook, mantra’s en zweven boven je matje.  Maar na jarenlang diverse fysiotherapeuten in en uit te zijn gelopen, heb ik zelf ondervonden wat yoga voor je kan doen.

Niets ten nadele van fysiotherapeuten, maar uiteindelijk konden zij mijn probleem niet op lossen (bureauwerk met een uitermate miserabele houding). Pas toen ik yoga ging doen, werd ik verlost van mijn klachten. Begonnen met Vinyasa Yoga waarna ik zelf in de opleiding voor Yang Yoga belande. De combinatie van Power (Yang) en Yin was voor mij de sleutel tot succes.

Er zijn zat yoga scholen waar je terecht kunt voor yogalessen waarin ook de yoga filosofie belicht wordt. En dat is super! Maar voor die mensen daar niet perse naar op zoek zijn, maar die wel willen profiteren van de fysieke voordelen die yoga kan bieden is er nu Vita-Lin. Down-to-earth yoga lessen voor normale mensen, dat is mijn missie.